آنچه در این مقاله می خوانید
بانک مرکزی انگلیس هشدار میدهد که در صورت تزلزل بانکهای تجاری، ممکن است ارز دیجیتالی را مستقر کند، که نشاندهنده یک تحول بالقوه در آینده پول است.
آزمون نهایی پرداختهای دیجیتال: در صورت عقب افتادن بانکها، بانک انگلیس CBDC را عرضه میکند
اندرو بیلی (Andrew Bailey)، رئیس بانک انگلیس (BOE)، در سخنرانی خود در سمینار بینالمللی سالانه گروه 30 (Group of Thirty) در واشنگتن، دیدگاه خود را در مورد تحولات پرداختهای دیجیتال به اشتراک گذاشت و بر نیاز به بهروزرسانیها و نقش احتمالی ارزهای دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) تأکید کرد.
رئیس بانک انگلیس به فناوری دیجیتال به عنوان پاسخی احتمالی به چالشهای طولانیمدت در پرداختهای بینالمللی و عمده اشاره نمود و پیشنهاد کرد که مدرنیزاسیون میتواند کارایی را افزایش دهد، هزینهها را کاهش دهد و شفافیت را بهبود بخشد. او خاطرنشان کرد که در حالی که بانکهای تجاری بهترین موقعیت را برای پیشبرد نوآوریها در پرداختهای خرد دارند، ممکن است در صورت عقب ماندن آنها، نیاز به یک ارز دیجیتال بانک مرکزی وجود داشته باشد.
با وجود این که بیلی ترجیح میدهد بانکهای تجاری پیشگام پیشرفتها در پرداختهای خرد باشند، به لزوم دخالت بانکهای مرکزی در صورت توقف نوآوری اشاره کرد. رئیس بانک مرکزی اعلام کرد:
“اما اگر به دلایلی نوآوری اتفاق نیفتد، بانکهای مرکزی باید تصمیم بگیرند که آیا تنها بازی در میدان هستند یا خیر. برای من، این موضوع توجیهی است که چرا ما باید به آمادگی برای ارز دیجیتال بانک مرکزی در بخش خردهفروشی ادامه دهیم. هنوز شواهد کافی مبنی بر وقوع نوآوری در بانکهای تجاری را مشاهده نکردهایم.”
او اضافه کرد: «ما به عنوان مسئولان بانکهای مرکزی، باید به طور کامل درگیر تشویق این نوآوری باشیم و اگر لازم شد، آن را ارائه دهیم – اما دلیلی برای مالکیت انحصاری بر این موضوع وجود ندارد.»
به گفته بیلی، بانک انگلیس از نزدیک در حال رصد تحولات در فناوریهای پرداخت و ترجیحات کاربران است.
او گفت: «برای این که پول بانکهای تجاری به طور مؤثر عمل کند، باید با نیازهای کاربرانش همگام باشد. کار ما بر روی ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) در بخش خردهفروشی این روندها را در چشمانداز پرداختها به دقت مورد بررسی قرار میدهد. در صورت نبود نوآوری در پول بانکهای تجاری، بانکهای مرکزی ممکن است تنها راه باقیمانده برای نوآوری در پرداختهای خردهفروشی باشند.»
بیلی در ادامه اظهار داشت: «این نتیجهای نیست که من ترجیح میدهم، اما نباید آن را از معادله حذف کنیم.»
نظر شما در مورد نظرات اندرو بیلی، رئیس بانک انگلیس، در مورد تحولات پرداختهای دیجیتال چیست؟ شما میتوانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.