آنچه در این مقاله می خوانید
یک اقتصاددان استدلال کرده است که بیت کوین دارایی ذخیرهای مشابه طلا است و عقیده دارد که برخی از بانکهای مرکزی ممکن است آن را به ذخایر خود اضافه کنند.
طرح یک ادعای جسورانه از سوی اقتصاددان: بیت کوین میتواند مانند طلا از بانکهای مرکزی محافظت کند
اندیشکده غیرانتفاعی Bitcoin Policy Institute (BPI) هفته گذشته مقالهای به قلم اقتصاددان متیو فرنتی (Matthew Ferranti) با عنوان “بیت کوین به عنوان یک دارایی ذخیره” منتشر کرد. این مقاله به بررسی پتانسیل بیت کوین به عنوان یک دارایی ذخیره برای بانکهای مرکزی پرداخته و آن را با تواناییهای طلا در مقابله با بحرانها مقایسه میکند. این اندیشکده بر آموزش سیاستگذاران و عموم مردم در مورد بیت کوین و دیگر فناوریهای دیجیتال مخرب تمرکز دارد.
فرنتی در مقاله خود توضیح داده است:
«من معتقدم که بیت کوین یک دارایی ذخیره است — که از برخی جهات مشابه طلا است — و برخی بانکهای مرکزی ممکن است اضافه کردن بیت کوین به ذخایر خود را مد نظر قرار دهند.»
فرنتی خاطرنشان کرد که با وجود این که در حال حاضر السالوادور تنها کشوری است که بهطور رسمی بیت کوین را به عنوان دارایی ذخیره نگه میدارد، ممکن است سایر کشورها بهطور مخفیانه استراتژیهای مشابهی را در مواجهه با تنشهای مالی جهانی و تحریمها بررسی کنند.
فراتر از خاصیت حفاظتی بیت کوین در برابر بحرانها، فرنتی معتقد است که بیت کوین مزایای تنوعبخشی ارائه میدهد که ممکن است به حل مشکلاتی مانند تورم، تحریمها و اختلالات اقتصادی جهانی کمک کند. او خاطرنشان کرد که معماری قوی بیت کوین جعل آن را سختتر از طلا میکند، عرضه محدود آن به عنوان یک محافظ در برابر تورم عمل میکند و نقدشوندگی آن پاسخگوی نیازهای معاملاتی است که جذابیت آن را به عنوان یک دارایی ذخیره افزایش میدهد. علاوه بر این، فرنتی استدلال کرد که مقاومت بیت کوین در برابر تحریمها میتواند برای کشورهایی که با چالشهای ژئوپلیتیکی مواجه هستند، مفید باشد.
با این حال، فرنتی توصیه به احتیاط کرد و خاطرنشان نمود: «نه بیت کوین و نه طلا لزوماً برای هر بانک مرکزی مناسب نیستند، و این مقاله از ارائه توصیههای خاص برای سرمایهگذاری فراتر نمیرود.» او افزود: «عوامل مختلفی، فراتر از آن چه که در اینجا مورد بحث قرار گرفته است، وجود دارند که بر ترکیب ارزی ذخایر بانکهای مرکزی تأثیر میگذارند.» وی بر اهمیت شرایط اقتصادی منحصربهفرد هر کشور و نیازهای ارزی آنها تأکید کرد. این اقتصاددان در خاتمه اظهار داشت:
«بیت کوین دارای ویژگیهای سرمایهگذاری منحصر به فردی است که میتواند به بانکهای مرکزی در تنوعبخشی در برابر طیفی از ریسکها مانند تورم، تنشهای ژئوپلیتیکی، کنترل سرمایه، بدهیهای حاکمیتی، بیثباتی بانکی و تحریمهای مالی کمک کند. اگر طلا به عنوان یک دارایی ذخیره پذیرفته شده است، بیت کوین نیز شایسته بررسی مشابه است.»