هم‌زمان با گسترش نفوذ بریکس (BRICS)، بازگشت ترامپ (Trump) به کاخ سفید (White House) در سال ۲۰۲۵، بعید است که روند رشد اقتصادی این بلوک را مختل کند، چون رهبران کشورهای عضو بر تقویت شراکت‌های جهانی متمرکز شده‌اند.

تأکید قدرت‌های بریکس (BRICS) بر عزم خود در میان گمانه‌زنی‌ها درباره تأثیر ترامپ در سال ۲۰۲۵

بازگشت دونالد ترامپ (Donald Trump) به کاخ سفید (White House) در سال ۲۰۲۵، به احتمال زیاد پیشرفت اقتصادی بلوک اقتصادی بریکس (BRICS) را مختل نخواهد کرد؛ به گفته تحلیلگر برزیلی، خوزه خوان سانچس (Jose Juan Sanches)، رئیس گروه برزیلی سی‌ام‌ای (CMA Group)، انتظار می‌رود که حتی با وجود احتمالی مخالفت ایالات متحده، کشورهای بریکس تلاش‌های خود برای همکاری در زمینه تجارت و توسعه اقتصادی را حفظ کنند. او خاطرنشان کرد:

«ما می‌توانیم به این مسئله از دو منظر نگاه کنیم: اقتصادی و سیاسی. از دیدگاه اقتصادی، توسعه‌ای که صرفاً به وضعیت بازار جهانی وابسته است … هیچ مشکلی ایجاد نخواهد کرد.»

او تأکید کرد که رشد بریکس به شدت به نیروهای بازار وابسته است تا به نفوذ سیاسی خارجی. با این حال، سانچس اذعان داشت که دولت ترامپ ممکن است تلاش کند نفوذ بریکس را با جلوگیری از پیوستن کشورهای جدید به چارچوب توسعه «بریکس پلاس» (BRICS Plus) محدود کند.

گروه بریکس در حال گسترش است و در اوایل سال ۲۰۲۴، مصر (Egypt)، ایران (Iran)، امارات متحده عربی (UAE)، عربستان سعودی (Saudi Arabia)، و اتیوپی (Ethiopia) به عنوان اعضای کامل به برزیل (Brazil)، روسیه (Russia)، هند (India)، چین (China) و آفریقای جنوبی (South Africa) پیوستند. در حال حاضر، ریاست این ائتلاف بر عهده روسیه است و این کشور میزبان بیش از ۲۰۰ رویداد برای تقویت همکاری‌ها و رسیدگی به مسائل مهم می‌باشد.

در اکتبر ۲۰۲۴، اجلاس اخیر بریکس (BRICS) در کازان (Kazan) برگزار شد و نمایندگان ۳۶ کشور در آن حضور یافتند. این نشست با تصویب «بیانیه کازان» (Kazan Declaration) به پایان رسید که چشم‌انداز بریکس برای رشد اقتصادی، همکاری جهانی و حل مسالمت‌آمیز مناقشات، به ‌ویژه در مورد بحران‌های اوکراین و خاورمیانه را ترسیم می‌کند. ولادیمیر پوتین (Vladimir Putin)، رئیس‌جمهور روسیه، در اشاره به تعهد ترامپ برای پایان دادن به درگیری در اوکراین، به اظهارات اخیر دونالد ترامپ (Donald Trump) درباره اوکراین اشاره کرد و گفت: «به نظر من، او این را با صداقت بیان کرده است».

پوتین اخیراً تصریح کرد که روسیه قصد کنار گذاشتن دلار آمریکا را ندارد، اما از مقامات مالی ایالات متحده به دلیل محدود کردن دسترسی روسیه به آن انتقاد کرد. در حالی که بحث‌ها درباره ایجاد ارز مشترک بریکس ادامه دارد، پوتین تأکید کرد که ایجاد چنین ارزی نیازمند همگرایی اقتصادی قابل‌توجهی است و برنامه‌های فعلی را به دلیل تفاوت در ساختارهای اقتصادی «زودهنگام» خواند.