آنچه در این مطلب می خوانید
روسیه با کنار گذاشتن G7 و توصیف آن بهعنوان یک نهاد منسوخ، تمرکز خود را بر بریکس (BRICS)، سازمان همکاری شانگهای (SCO) و گروه ۲۰ (G20) بهعنوان ارکان جدید تأثیرگذاری جهانی معطوف کرده است.
روسیه G7 را کنار میگذارد و بر بریکس و G20 تمرکز میکند
روسیه اولویت خود را بر بریکس (BRICS)، سازمان همکاری شانگهای (SCO) و گروه ۲۰ (G20) قرار داده و G7 را یک نهاد منسوخ میداند. این موضع را اولگ استپانوف (Oleg Stepanov)، سفیر روسیه در کانادا، اعلام کرد.

تمرکز مسکو بر همکاریهای چندجانبه
طبق گزارش خبرگزاری تاس (Tass)، استپانوف تأکید کرد که مسکو متعهد به همکاریهای چندجانبه از طریق سازمانهایی است که در شرایط ژئوپلیتیکی کنونی مرتبطتر هستند و گفت:
“ما بهطور ویژه بر پلتفرمهای بریکس، سازمان همکاری شانگهای و G20 متمرکز هستیم.”
روسیه: G7 دیگر نقش مهمی در نظم جهانی ندارد
وی امکان بازگشت روسیه به G7 را رد کرد و اظهار داشت:
“روسیه هیچ تمایلی به بازگشت به تجربیات گذشته ندارد. چیزی که اکنون به عنوان G7 شناخته میشود، یک نهاد منسوخ است. تصور این که این گروه همچنان در واقعیتهای جدید بینالمللی تأثیرگذار باشد، سادهلوحانه است.”
انتخاب روسیه برای تعامل با نهادهای جهانی فراگیرتر
سفیر روسیه همچنین تأکید کرد که این کشور در چارچوب همکاریهای چندجانبه، بهدنبال مکانیزمهای واقعی برای حکمرانی جهانی است و افزود:
“روسیه تصمیم روشنی گرفته است که با نهادهای جهانی تعامل کند که رویکردی متعادلتر و فراگیرتر نسبت به حکمرانی جهانی ارائه میدهند.”
روسیه: پس از سال ۲۰۱۴، G7 عملاً از بین رفت، تمرکز ما بر بریکس و G20 است
اولگ استپانوف (Oleg Stepanov)، سفیر روسیه در کانادا، به اتفاقات سال ۲۰۱۴ اشاره کرد، زمانی که روسیه ریاست گروه G8 را بر عهده داشت و برای برگزاری اجلاس سوچی آماده میشد، اما کشورهای غربی پس از الحاق کریمه به روسیه، از این گروه خارج شدند.
G8 پس از خروج کشورهای غربی از بین رفت
استپانوف در این باره توضیح داد:
“شش کشور غربی، همراه با ژاپن، به دلایل سیاسی از شرکت در اجلاس خودداری کردند و خروج خود از این گروه را اعلام کردند. در آن لحظه، این گروه دیگر وجود نداشت.”
گروه G8 که در سال ۱۹۹۸ با پیوستن روسیه از G7 گسترش یافته بود، پس از اخراج روسیه دوباره به قالب اصلی G7 بازگشت.
تمرکز روسیه بر بریکس و G20 بهجای G7
بهجای تلاش برای بازگشت به G7، روسیه فرصتهای بیشتری را در بریکس (BRICS)، که شامل اقتصادهای نوظهور بزرگ است، و G20، که ترکیبی از کشورهای توسعهیافته و در حال توسعه را گرد هم میآورد، میبیند.