آنچه در این مقاله می خوانید
سازمان هواپیمایی کشوری ایران (CAO) اعلام کرده است که از زمان آغاز به کار دولت فعلی در ایران در ماه آگوست سال ۲۰۲۱ تا مارس سال ۲۰۲۴، ۶۶ هواپیمای مسافربری از انواع مختلف وارد شده است.
جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ایران، روز یکشنبه به خبرگزاری ایرنا گفت که اکثر هواپیماهای وارداتی، هواپیماهای بزرگ دو بدنه بودهاند.
یازرلو افزود که هفت فروند هواپیمای سبک نیز برای آموزش و حمل و نقل اضطراری پزشکی به کشور وارد شده است.
او گفت که طی دوره مذکور پنج فروند بالگرد نیز وارد کشور شده و ۱۴ فروند هواپیمای مسافربری تعمیر و به ناوگان هواپیمایی ایران ملحق شدهاند.
بنابراین، در مجموع، ۹۲ فروند هواپیما و بالگرد از زمان آغاز به کار دولت فعلی ایران وارد و تعمیر شدهاند.
در جولای سال ۲۰۲۳، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران گفته بود که تعداد هواپیماهای مسافربری کشور تا مارس سال ۲۰۲۴ به ۲۵۰ فروند خواهد رسید.
محمد محمدی بخش در برنامهای تلویزیونی گفت که قرار است تا پایان سال، ۷۰ هواپیما به ناوگان سازمان هواپیمایی کشوری اضافه شود.
پیشتر در آگوست سال ۲۰۲۲، محمد محمدی بخش اعلام کرده بود که سازمانش برنامهای جامع را به اجرا میگذارد که بر اساس آن، تعداد هواپیماهای مسافربری کشور طی ۱۰ سال به ۵۵۰ فروند افزایش خواهد یافت.
محمدی بخش در جلسهای با مقامات ارشد هوانوردی کشور گفت: “در چارچوب این برنامه، افزایش ناوگان تا ۵۵۰ هواپیما، تعمیر قطعات هواپیما، و بومیسازی دانش ساخت هواپیما در داخل کشور در دستور کار قرار دارد.”
محمدی بخش افزود: “با دستور رئیسجمهور رئیسی، تمام تلاشهای خود را بر چند حوزه، از جمله خرید هواپیما، ساخت هواپیما، و تعمیر هواپیماهای زمینگیر متمرکز کردهایم. برای پاسخگویی به نیازهای حمل و نقل هوایی کشور، به ۵۵۰ هواپیما نیاز داریم.”
این مقام رسمی اعلام کرده است که بر اساس این برنامه، دولت به بخش خصوصی اجازه داده است تا هواپیماهای با مقیاس کوچک را خریداری کرده و آنها را به عنوان بخشی از ناوگان هوایی کشور به کار گیرد.
محمدی بخش گفت که شرکتهای دانش بنیان نیز ماموریت یافتهاند تا برنامههای جدیدی برای ساخت هواپیماهای مسافربری داخلی کار کنند.
او در این باره توضیح داد: “سه پلتفرم شامل هواپیماهای ۵۰، ۷۲ و ۱۵۰ نفره پیشنهاد شدهاند که برای طراحی هواپیماهای داخلی استفاده شوند، اما آن چه در حال حاضر دنبال میشود، ساخت هواپیماهای ۵۰ نفره با همکاری صنعت ساخت هواپیمای ایران و وزارتخانههای دفاع، حملونقل و شهرسازی و همچنین صنعت، معدن و تجارت است.”
این مقام مزبور همچنین اعلام کرد که یک کنسرسیوم از شرکتهای روسی، چینی و هندی تشکیل شده است تا در برنامههای بازسازی سازمان مشارکت کنند.
ایران که قدیمیترین شرکت هواپیمایی در غرب آسیا و دومین شرکت قدیمی در آسیا را دارد، حدود ۸۰ سال پیش شروع به توسعه صنعت هوانوردی خود کرد و این صنعت همچنان در حال بهبود در کشور است. با این حال، با وجود تاریخ طولانی آن، هوانوردی عمومی (GA) در ایران تقریباً به طور کامل نادیده گرفته شده است.