گزارشها حاکی از آن است که اسماعیل هنیه، رهبر حماس، در ایران و بر اثر حمله موشکی اسرائیل جان خود را از دست داده است. این اتفاق به طور قابل توجهی تنشها در خاورمیانه را افزایش داده و احتمالاً حملات تلافیجویانهای را در آینده نزدیک به دنبال خواهد داشت.
رهبران ایران با بیانیههای تند به این حادثه واکنش نشان دادهاند:
- رئیسجمهور مسعود پزشکیان هشدار داده است که ایران “اشغالگران (اسرائیل) را به دلیل این اقدام بزدلانه پشیمان خواهد کرد.”
- رهبر معظم انقلاب آیتالله علی خامنهای نیز اظهار داشت: “ما وظیفه خود میدانیم که انتقام خون او را بگیریم.”
این اظهارات تحریکآمیز نگرانیهایی را در مورد احتمال وقوع یک درگیری گستردهتر در منطقه ایجاد کرده است. چشمانداز یک جنگ تمامعیار در خاورمیانه باعث ایجاد عدم اطمینان در بازار نفت میشود، چون بیثباتی منطقهای معمولاً بر تولید و توزیع نفت تأثیر میگذارد. این وضعیت همچنان ناپایدار است و ممکن است پیامدهایی برای بازارهای انرژی جهانی و روابط بینالمللی داشته باشد. فعالان بازارها به دقت تحولات را برای به دست آوردن نشانههایی از تشدید بیشتر تنشها یا تلاشهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها زیر نظر دارند.
در حالی که صحنه سیاسی ناآرام به نظر میرسد، رویدادها و دادههای آینده ایالات متحده ممکن است از افزایش بیشتر قیمت نفت و طلا حمایت کنند. انتظار میرود که در آخرین نشست کمیته فدرال بازار باز (FOMC) که امروز برگزار میشود، هزینههای قرضگیری در ایالات متحده بدون تغییر باقی بماند، اما جروم پاول (Jerome Powell)، رئیس فدرال رزرو، احتمالاً مسیری برای کاهش نرخ بهره در نشست کمیته فدرال بازار باز (FOMC) در ماه سپتامبر مشخص خواهد کرد. گزارش ماهانه مربوط به اشتغال ایالات متحده (NFP) که برای روز جمعه پیشبینی شده است، احتمالاً نشان میدهد که بازار کار ایالات متحده در حال کند شدن است و در ماه جولای 175 هزار شغل جدید ایجاد شده است، در حالی که در ماه ژوئن، 206 هزار شغل ایجاد شده بود. انتظار میرود متوسط درآمد ساعتی نسبت به سال گذشته نیز در مقایسه با 3.9 درصد ماه گذشته، به 3.7 درصد در این ماه کاهش یابد.
خبر افزایش تنشها در خاورمیانه باعث شد تا قیمت نفت آمریکا بیش از 2 درصد افزایش یابد، اما همچنان در یک روند نزولی چند هفتهای قرار دارد. دادههای ضعیف اقتصادی چین و نگرانیها از کاهش بیشتر رشد در دومین اقتصاد بزرگ جهان در هفتههای اخیر بر نفت فشار آورده است. دادههای اخیر نشان میدهد که رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) چین در سهماهه دوم به 4.7 درصد کاهش یافته است، در حالی که این نرخ در سهماهه اول سال 5.3 درصد بود.
دادههای معاملهگران خردهفروشی نشان میدهد که 86.15 درصد از معاملهگران به صورت خالص در موقعیت خرید نفت خام آمریکا قرار دارند و نسبت معاملهگران خرید به فروش 6.22 به 1 است. تعداد معاملهگران در موقعیت خرید نسبت به دیروز 5.20 درصد بیشتر و نسبت به هفته گذشته 15.22 درصد بیشتر شده است، در حالی که تعداد معاملهگران در موقعیت فروش نسبت به دیروز 10.72 درصد کمتر و نسبت به هفته گذشته 31.94 درصد کمتر شده است.
ما معمولاً دیدگاهی مخالف نسبت به احساسات جمعی داریم و این واقعیت که معاملهگران به صورت خالص در موقعیت خرید قرار دارند، نشان میدهد که ممکن است قیمت نفت خام آمریکا به روند نزولی خود ادامه دهد. معاملهگران نسبت به دیروز و هفته گذشته بیشتر در موقعیت خرید قرار دارند و ترکیب احساسات فعلی و تغییرات اخیر به ما نشان میدهد که یک تمایل معاملاتی مخالف نزولی قویتر برای نفت خام آمریکا وجود دارد.
طلا تقریباً نیمی از افت اخیر خود را جبران کرده و در حال بازگشت به سمت سطح مقاومت افقی قدیمی در ۲,۴۵۰ دلار در هر اونس است. قبل از این که بهای این فلز گرانبها به شدت سقوط کند و به محدوده معاملاتی چند ماهه بازگردد، این سطح در اواسط ماه جولای شکسته شد. هرگونه افزایش تنش در خاورمیانه یا رویکرد کاهش نرخ بهره از سوی جروم پاول (Jerome Powell) امشب میتواند باعث شود که فلز گرانبها نه تنها مقاومت قبلی را آزمایش کند بلکه به بالاترین سطح چند دهه اخیر در ۲,۴۸۵ دلار در هر اونس نیز برسد.