به گفته رئیس دومای دولتی روسیه، بریکس (BRICS) در حال تضعیف سلطه واشنگتن و بروکسل است، چون کشورها به ‌طور فزاینده‌ای به دنبال گفت‌وگو و همکاری برابر هستند که منافع خودشان را در اولویت قرار دهد. او تأکید کرد که کشورها در حال فاصله گرفتن از خدمت به ایالات متحده و متحدانش هستند و به‌جای آن، مشارکت‌هایی را انتخاب می‌کنند که به حاکمیت احترام می‌گذارد و همکاری‌های دوجانبه سودمند را ارائه می‌دهد، که این نشان‌دهنده تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی است.

بریکس سلطه ایالات متحده و اتحادیه اروپا را به چالش می‌کشد و پیشگام تغییری به‌سوی قدرت متعادل جهانی است

ویاچسلاو ولودین (Vyacheslav Volodin)، رئیس دومای دولتی روسیه، روز دوشنبه تأکید کرد که بریکس (BRICS) به‌عنوان یک بازیگر کلیدی در ایجاد جهانی چندقطبی در حال کسب اعتبار است. ولودین در یک پیام تلگرامی گفت که بریکس به یک نیروی اقتصادی بزرگ تبدیل شده است، به ‌طوری که کشورهایی مانند صربستان نیز علاقه‌مند به پیوستن به آن به ‌عنوان جایگزینی برای اتحادیه اروپا (European Union) هستند.

او خاطرنشان کرد که کشورهای بیشتری بریکس را به ‌عنوان «ضامن یک جهان چندقطبی» در نظر می‌گیرند، جهانی که عاری از «اخاذی» و دخالت در امور داخلی است، بر خلاف آن چه در همکاری با اتحادیه اروپا تجربه می‌کنند. ولودین به تغییر قابل توجهی در شرایط ژئوپلیتیک جهان اشاره کرد و گفت:

«واشنگتن و بروکسل در حال از دست دادن سلطه خود هستند، چون کشورها به جای خدمت به ایالات متحده و متحدانش، گفت‌وگوی برابر و همکاری دوجانبه سودمند را در راستای منافع مردم خود انتخاب می‌کنند.»

رئیس دومای دولتی روسیه اظهار داشت که سیاست‌هایی که توسط واشنگتن و بروکسل دنبال می‌شود، نتیجه معکوس داشته و کشورها را به سمت بریکس سوق داده است، به ‌طوری که اقتصادهای ترکیبی کشورهای بریکس اکنون از اقتصادهای گروه ۷ (G7) پیشی گرفته‌اند. او ادعا کرد: «همان‌طور که می‌بینیم، چنین سیاست‌هایی از سوی واشنگتن و بروکسل نتیجه معکوس داشته است. اقتصاد کشورهای بریکس اکنون بسیار بزرگتر از اقتصادهای گروه ۷ است.»

با اشاره به علاقه صربستان برای پیوستن به بلوک اقتصادی بریکس (BRICS) به ‌عنوان جایگزینی برای اتحادیه اروپا (European Union)، «که دیگر آن را شریک قابل اعتمادی نمی‌داند»، ولودین تأکید کرد: «کشورهای بیشتری متوجه می‌شوند که بریکس یک راه‌حل آینده‌نگر و ضامن یک جهان چندقطبی است.» ولودین اظهار داشت:

«برخلاف اتحادیه اروپا، شرکت‌کنندگان و ناظران بریکس تحت فشار اخاذی، شرایط غیرمنطقی برای همکاری یا دخالت در امور حاکمیتی خود قرار نمی‌گیرند.»

در حالی که اتحادیه اروپا با چالش‌های اقتصادی به ‌ویژه در چندین کشور عضو، روبرو است، ولودین پیشنهاد کرد که بریکس آینده‌ای مبتنی بر همکاری جهانی با مشارکت‌های برابر را ارائه می‌دهد. او گفت: «اتحادیه اروپا در حال رکود است و تولید ناخالص داخلی در آلمان، اتریش، فنلاند و استونی در حال کاهش است. صنایع آنها متحمل خسارات قابل توجهی شده‌اند.» روسیه، که در ماه ژانویه ریاست بریکس را برعهده گرفت، میزبان یک اجلاس در شهر کازان از ۲۲ تا ۲۴ اکتبر خواهد بود و انتظار می‌رود نمایندگانی از بیش از ۳۰ کشور در این اجلاس شرکت کنند.

نظر شما در مورد ظهور بریکس به عنوان یک جایگزین بالقوه برای اتحادیه اروپا و تغییرات در پویایی قدرت جهانی چیست؟ شما می‌توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید.