با گزارش بیکاری ۵۰,۰۰۰ پرستار در ایران با وجود کمبود نیروی انسانی در بخش بهداشت و درمان، محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار ایران، اظهار داشت:

«تا زمانی که زیرساخت‌ها اصلاح نشوند، استخدام پرستار مانند ریختن آب در صافی است.»

شریفی مقدم به روزنامه وابسته به دولت شرق، گفت که پرستاران در حال حاضر در حال مهاجرت، ترک شغل یا تغییر حرفه خود هستند.

بر اساس گفته‌های این مقام کارگری، وزارت بهداشت نیز تأیید کرده است که بسیاری از پرستاران جدید استخدام شده در عرض یک یا دو ماه به دلیل درآمد پایین، شغل خود را ترک می‌کنند.

شریفی مقدم همچنین از مدیریت حوزه بهداشت و درمان انتقاد کرد و گفت:

«همه می‌گویند بودجه‌ای وجود ندارد. در واقع بودجه هست، اما متأسفانه در جاهای دیگر و برای گروه‌های دیگری در سیستم بهداشت و درمان خرج می‌شود.»

پیش از این، احمد نجاتیان، رئیس سازمان نظام پرستاری ایران، اعلام کرده بود که «استانداردها و معیارهای مربوط به نیروی انسانی» در بخش بهداشت و درمان بسیار پایین است.

نجاتیان در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دولتی ایسنا هشدار داد که برای جبران کمبود نیرو، «پرستاران مجبور به اضافه‌کاری اجباری» هستند، اما «دستمزد آن‌ها با خدمات ارائه‌شده و سختی کار همخوانی ندارد.»

در ماه آگوست، تشدید مشکلات پرستاران منجر به اعتصاب سراسری طولانی شد، به‌طوری که صدها پرستار و کارکنان پزشکی در بیمارستان‌های دولتی در دست‌کم ۱۶ استان ایران تظاهرات و اعتصاب کردند و خواستار شرایط کاری و اقتصادی منصفانه بودند. این اعتراضات تا ماه سپتامبر ادامه داشت.