سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در آخرین گزارش خود اعلام کرده است که ایران در ماه اکتبر روزانه ۳.۲۵۹ میلیون بشکه نفت خام تولید کرده است، در حالی که این رقم در سپتامبر ۳.۳۲۷ میلیون بشکه در روز بود.

بر اساس داده‌های اوپک، تولید نفت توسط کشورهای عضو این سازمان نسبت به ماه سپتامبر ۴۶۶,۰۰۰ بشکه در روز افزایش یافته و در ماه اکتبر به ۲۶.۵۳۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.

طبق گزارش این سازمان، قیمت نفت سنگین ایران با ۱.۴۷ دلار (معادل ۰.۶ درصد) افزایش از ۷۳.۵۹ دلار در ماه سپتامبر به ۷۴.۰۶ دلار در ماه اکتبر رسیده است.

وزارت نفت ایران اعلام کرده است که با وجود تحریم‌های ایالات متحده، تولید نفت خام و میعانات گازی جمهوری اسلامی ایران در سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۴ نسبت به دوره مشابه سال گذشته بیش از 8 درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، بیش از 6 سال پس از خروج ایالات متحده از برجام، بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی گزارش می‌دهند که ایران توانسته است سهم خود از تولید نفت خام جهان را افزایش دهد.

در ماه آوریل، صندوق بین‌المللی پول (IMF) گزارش داد که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۳ با ۵۰۰,۰۰۰ بشکه در روز افزایش نسبت به سال قبل به ۳.۱ میلیون بشکه در روز رسید.

طبق داده‌های صندوق بین‌المللی پول، بخش نفت ایران در سال ۲۰۲۳ رشد قابل‌توجه ۱۵ درصدی را ثبت کرد. طی سه سال ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی، این بخش رشد دو رقمی را تجربه کرد؛ به‌طوری‌که در سال‌های ۲۰۲۱، ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به ترتیب ۱۰.۱ درصد، ۱۰ درصد و ۱۵ درصد رشد داشته است.

پیش‌بینی می‌شود که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۱۰۰,۰۰۰ بشکه در روز به ۳.۲ میلیون بشکه در روز برسد.

تولید گاز ایران نیز از معادل ۴.۸ میلیون بشکه نفت در روز در سال ۲۰۲۲ به معادل ۵.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، انتظار می‌رود این رقم با افزایش ۳۰۰,۰۰۰ بشکه در روز به معادل ۵.۴ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ برسد.

ایران در سال ۲۰۲۳ روزانه ۱.۴ میلیون بشکه نفت صادر کرده است که نشان‌دهنده افزایش ۵۰۰,۰۰۰ بشکه در مقایسه با داده‌های صادرات نفت سال قبل است و پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری ۱۰۰,۰۰۰ بشکه دیگر به صادرات نفت ایران اضافه شود و به ۱.۵ میلیون بشکه در روز برسد.