آنچه در این مطلب می خوانید
به گفته ماکسیم رشِتنیکوف (Maksim Reshetnikov)، وزیر اقتصاد روسیه، گروه بریکس (BRICS) تا سال ۲۰۳۰ بر ۴۰ درصد اقتصاد جهانی مسلط خواهد شد، در حالی که سهم غرب به ۲۷ درصد کاهش مییابد.
تغییر توازن قدرت جهانی: رشد اقتصادی بریکس و افت شدید غرب
ائتلاف بریکس (BRICS) در آستانه تحولی اساسی در اقتصاد جهانی قرار دارد، بهطوری که پیشبینیها نشان میدهند سهم این گروه تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۴۰ درصد اقتصاد جهان خواهد رسید، در حالی که سهم بلوک غرب به ۲۷ درصد کاهش خواهد یافت. این اظهارات را ماکسیم رشِتنیکوف (Maksim Reshetnikov)، وزیر توسعه اقتصادی روسیه مطرح کرده است.

به گزارش خبرگزاری تاس (Tass)، رشِتنیکوف با تأکید بر افزایش نفوذ بریکس گفت:
«تا سال ۲۰۳۰، بریکس حدود ۴۰ درصد از اقتصاد جهانی را در اختیار خواهد داشت، در حالی که سهم بلوک غرب به ۲۷ درصد کاهش مییابد.»
وی خاطرنشان کرد که در دوره ریاست روسیه بر بریکس، همکاری در حوزههای کلیدی مانند تجارت، گردشگری، سیاستهای اقلیمی و فناوری گسترش یافته است. مسکو این تغییر را فرصتی برای تقویت روابط با بازارهای نوظهور و کاهش وابستگی به ساختارهای اقتصادی غرب میداند.
بریکس یک ائتلاف بینالمللی متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، ایران، امارات متحده عربی (UAE)، اتیوپی و اندونزی است.عربستان سعودی نیز به این گروه دعوت شده، اما هنوز عضویت آن نهایی نشده است.
رشِتنیکوف بار دیگر بر تعهد روسیه به یک اقتصاد باز تأکید کرد و اظهار داشت:
«روسیه همچنان یک اقتصاد باز باقی میماند و برای تقویت تجارت و سرمایهگذاری، ما به گسترش زنجیره توافقات تجارت آزاد خود ادامه خواهیم داد. ما از رقابت هراسی نداریم.»
او همچنین بر تعهد مسکو به تقویت همکاریهای چندجانبه در سازمانهای جهانی از جمله سازمان تجارت جهانی (WTO) و توافق پاریس (Paris Agreement) تأکید کرد.
در مورد گسترش تعاملات اقتصادی روسیه، وی خاطرنشان کرد:
«سال گذشته ما همکاریهای خود را با کشورهای آفریقایی به طور جدی گسترش دادیم.»
رشِتنیکوف همکاری عمیقتر با اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU) را یکی از عوامل کلیدی ثبات اقتصادی روسیه دانست و گفت:
«این همکاری نه تنها یک محیط اقتصادی یکپارچه برای صادرات و سرمایهگذاری ایجاد میکند، بلکه تأمین نیازهای ما را نیز تضمین میکند.»
با افزایش یکپارچگی اقتصادی کشورهای بریکس، نفوذ بازار مشترک آنها بهطور فزایندهای نظام مالی تحت رهبری غرب را به چالش خواهد کشید. تمرکز روسیه بر بریکس و اتحادیه اقتصادی اوراسیا نشاندهنده یک تغییر استراتژیک به سمت بازارهای جایگزین، همگام با تحول پویاییهای اقتصاد جهانی است.