آنچه در این مقاله می خوانید
به گزارش ایرنا، علیاکبر محرابیان، وزیر نیروی ایران، اعلام کرد که شش واحد بزرگ نیروگاهی پس از انجام تعمیرات، مجدداً به شبکه بازگشتهاند تا بتوانند تقاضای رو به افزایش برق در هفتههای آینده را تأمین کنند.
محرابیان گفت که انتظار میرود مصرف برق در کشور در هفتههای آینده رکوردهای جدیدی را بشکند، چون دمای هوا به طور مداوم در حال افزایش است و استفاده از دستگاههای تهویه مطبوع به طور متعاقب افزایش مییابد.
وی از مردم خواست تا مصرف برق خود را در ساعات اوج تقاضا مدیریت کنند تا از هرگونه اختلال در تأمین برق جلوگیری شود.
وزیر گفت:
“ما از همه مشترکان درخواست میکنیم که مصرف برق خود را مدیریت کنند تا وزارت نیرو بتواند برق پایدار را برای بخشهای مختلف فراهم کند.”
وی افزود: “افزایش میانگین مصرف برق در سالهای گذشته سالانه 4 درصد بوده است و امسال نیز بر اساس سه سناریوی مختلف افزایش 3 درصد، ۴.۵ درصد و 6 درصدی مصرف برق، آمادهسازیها و برنامهریزیهای لازم را انجام دادیم.”
این مقام رسمی افزود: “اما آمارها نشان میدهند که امسال، میانگین افزایش مصرف برق در کشور به 8 درصد رسیده است و این نرخ در تهران ۹ درصد است”.
محرابیان با تأکید بر این که افزایش دما و افزایش تقاضا برای مصرف برق در کشور فشار زیادی را هم بر واحدهای نیروگاهی و هم بر شبکههای انتقال و توزیع وارد خواهد کرد، گفت: “در جلساتی که با مدیران بخش برق کشور برگزار شد، آخرین پیگیریها در خصوص حداکثر آمادگی واحدهای نیروگاهی و آمادهسازی گروههای واکنش سریع در نقاط بحرانی شبکههای انتقال و توزیع انجام شد و دستورات لازم در این خصوص صادر شد.”
پس از آن که موج جدید گرما کشور را فرا گرفت، مصرف اوج برق در ایران در اوایل ماه جاری از ۷۶,۰۰۰ مگاوات (MW) فراتر رفت.
به گفته مصطفی رجبی مشهدی، رئیس شرکت تولید، توزیع و انتقال نیروی برق ایران (توانیر)، مصرف برق در کشور در تاریخ ۱۶ تیر ۱۴۰۳ به ۷۶,۷۶۸ مگاوات رسید، در حالی که مصرف در همان روز در سال گذشته ۷۱,۴۸۶ مگاوات بود.
همزمانی افزایش دما در جنوب و شمال کشور باعث افزایش شدید مصرف برق شده و کشور در حال گذراندن گرمترین روزهای خود است.
در طول دهه گذشته، افزایش مستمر دما و کاهش چشمگیر بارشها در سراسر ایران، کشور را در شرایط سختی از نظر تأمین برق در دورههای اوج مصرف قرار داده است.
برای پاسخگویی به تقاضای برق در دوره اوج تابستان، وزارت نیرو برنامههای متعددی را در دستور کار خود قرار داده است که از جمله مهمترین آنها افزایش تولید برق و مدیریت مصرف است.
این وزارتخانه همچنین در تابستان یک برنامه جامع را اجرا میکند که بر اساس آن، خانوارهای کممصرف پاداش دریافت میکنند، در حالی که مشترکانی که مصرف آنها از سطح نرمال تجاوز کند، جریمه میشوند.